Ditt livs bästa biff

Meny

Nötköttet av den svarta Angus-rasen är ett av de populäraste i världen. Angus nötkött är känt efter sin väl marmorerade konsistens som ger suverän smak. Det är kött som importeras från ekologiskt rena områden i Australien och USA och utgör en oskiljbar del av GOODWINs steakhouses.

 

Vi tillagar våra kötträtter i en spansk glödugn som kallas för Josper.

 

 



GOODWIN rekommenderar fyra stekgrader på köttbitar:

  • Rare (t 39°- 43°) - lätt stekyta, rött och blodigt inuti
  • Medium rare (t 43°- 47°) - blodigt kött, rödrosa inuti
  • Medium (t 47°- 50°) - köttet är mediumstekt, den populäraste stekgraden
  • Medium well (t 55°- 57°) - nästan genomstekt kött, svagt rosa inuti
  • Well done (t > 60°) - rekommenderas inte av GOODWIN


GOODWINS BIFFAR AV MARMORERAT NÖTKÖTT TILLAGADE I JOSPER

 AUS/USA OXARNA HAR UTFODRATS MED KORN I 120 DAGAR

(L) - Laktos

(G) - Gluten

eur

Rib-eye biff 250 g (L)

Rib-eye biff 350 g (L)

Dry Aged 250 g (L)

En biff som är skuren ur revbens området, mycket saftig och aromatisk.

Rekommenderad stekgrad – Medium.

27.50

32.50

39.00

New York-biff 220 g (L)

New York-biff 300 g (L)

Dry Aged 250 g (L)

Köttbitarna skuret ur oxens ländrygg.

Rekommenderad stekgrad – Medium rare.

 

27.50

32.50

39.00

Filet mignon 200 g (L)

Biff från oxfiléns mittersta del, där köttet är mört och magert.

Rekommenderad stekgrad – Medium rare.

33.90

XXL-biff

Chateaubriand 400 g (L)
Stor biff från oxfiléns mittdel.

Rekommenderad stekgrad – Medium.

56.00

Cowboy-biff 700 g (L)

Stor biff av nöt ytterfilé med revben.

Rekommenderad stekgrad - Medium well.


 

69.00

T-benstek 500-1000 g (L)

Inner- och ytterfile med T-format ben.

Rekommenderad stekgrad - Medium.

9.90

100 g

Porter 600-1000 g (L)

Porter-rostbiffen är ”T-benstekarnas kung." Biff av oxfile. T-ben, ena halvan inre- och andra ytterfilé. Rekommenderad stekgrad - Medium.

 

12.50

100 g


Ryggbiff 400-700 g (L)

Nötytterfilé med ben. Rekommenderad stekgrad - Medium.


 14.50

100 g


 

Kalvkotlett 300g (L)

Tillagad i träkolsugn. Italien.

Rekommenderad stekgrad – Medium well.

 27.50

Petite Tender biff 300 g (L)

Australien. Biff av framrygg, som är nötkreaturens mjukaste och mest välsmakande del. Boskapen har utfodrats med spannmål i 270 dagar före slakt. Rekommenderad stekgrad: Medium rare.


 32.50

New York steak 300 g (L)

Australien. Köttet skärs ur oxens ländrygg. Nötkreaturen

utfodras med spannmål i 270 dagar.

Rekommenderad stekgrad – Medium.

 39.00

Kobe "pierrade" 200 g (L)

Kobebiff från japansk svart tjur. Köttet är kraftigt

marmorerat. Serveras på het sten så du kan tillaga biffen

som du själv önskar.

 89.00

* Vikten på köttbiten avser rått kött. Vikten på den färdiglagade rätten beror på den stekgrad ni har beställt. För mera detaljerad information vänd er gärna till servitören.


Till alla stekar kan en sås väljas:

  • Husets sås 60 g med rödvin, bär och honung.
  • Pepparsås 60 g med grädde och nymald peppar (L)
  • Svampsås 60 g med grädde, champinjoner och karljohanssvamp (L)
  • Kryddsås 50 g med örter och vitlök.

En sås ingår i priset, ytterligare sås kostar + 3.-

KÖTTRÄTTER

  

eur

Lammkotlett 400-800 g (L)

Nya Zeeland. Tillagad i träkolsugn, serveras med färsk rosmarin.

Rekommenderad stekgrad – Medium.


 

 

8.50

100 g

Husets Biff stroganoff 400 g (L)

Australien. Marmorerad nöt innerfilé

med svamp- och gräddsås, serveras I gjutjärnspanna.


 

 

23.00

Secreto Ibérico 350 g (L)

Kraftigt marmorerad flankstek. Den saftigaste styckdetaljen hos gris.


 

 

26.90

VARMA FISK- OCH SKALDJURSRÄTTER

  

eur

Stekt laxfilé (L)

24.50

Tigerräkor (L)

(med tomater, vitlök och örter)


 

 

24.50

Kolgrillad Dorada eller Havsabborre

(med vitlök och örter)

26.50

Tonfiskbiff (L)

29.50

Sik med grönsaker en Papillote

(Sik i ugn med grönsaker. Serveras med vit vins- och ostronsås)

 29.90

Hummer i “Bisque” sås (L)

32.50

Tryffelstekt kungskrabba (L)

49.00

GOODWINS HAMBURGARE

  

eur

XXL hamburgare (L,G)

Hamburgare av marmorerat nötkött med isbergssallad,

tomater, rödlök och pommes frites. Serveras med ketchup och majonnäs.

 

16.90

Extra tillägg:

Cheddarost (L), stekt ägg, stekt bacon.

Pris per tillägg

 

1.50

Surf & Turf -hamburgare (L,G)

Klassisk hamburgare med tigerräkor. Serveras med

grönsaker och två olika ostar, dorblu och cheddar.

 22.90

KALLA FÖRRÄTTER

  

eur

Inlagd saltsill med rågbrödsskorpor (G)

12.50

Carpaccio (L)

(av marmorerad innerfilé)


 

14.90

Tonfiskcarpaccio (L,G)

(serveras med teriyakisås, rostat mörkt bröd och ruccola)

 14.90

Gravad lax med grillad paprika (L,G)

 15.50

Tartarbiff (L,G)

(av marmorerad innerfilé)


 

 

17.90


Italiensk delikatesstallrik

19.90

Ostbricka (L)

(serveras med honung, grönsallad och valnötter)


17.90

Lufttorkad iberisk skinka

32.00

SALLADER

  

eur

Grönsallad

8.00

Grekisk sallad (L)

11.90

Caesarsallad (L,G)

(med kyckling eller räkor)


 

 

14.90

GOODWINs sallad

(grönsallad, lufttorkat Bresaola-nötkött med soppar och pumpakärnolja)

 

13.90

Sallad Niçoise

(klassisk Fransk sallad med stekt tonfisk, grönsaker och Niçoisesås)

13.90

Rostbiffsallad (L)

(grönsallad med torkade tomater, fetaost och rostbiff)

 14.90

Sallad på rökt ankbröst (L,G)

(rökt ankbröst från Frankrike med grönsallad och rostade pinjenötter)

 

16.90

Caprese (L)

(tomat, buffelmozzarella och pestosås)


 

 

17.90

VARMA FÖRRÄTTER

  

eur

Vitlöksskorpor (G)

(med söta tomater, stekt bacon och basilika)


 

 

10.90

Kycklingvingar (L,G)

(serveras med morötter, selleri och blåmögelostsås)


 

 

12.90

BBQ-revben (G)

(glaserade grisrevben med BBQ-sås)


17.90

SOPPOR

  

eur

Renköttsoppa

9.90

Traditionell fisksoppa

(med grädde (L) eller utan grädde)


 

 

9.90

Gräddig Karljohan-champinjonsoppa (L,G)


9.90

Krämig hummerbisque (L,G)

12.90

SIDORÄTTER

  

eur

Stekt potatis med karljohansvamp (L)

6.50

Gräddstuvad spenat (L)

6.00

Sötmajs grillad I träkolsugn (L)

(grillas med parmesanost)

 6.00

Grillade grönsaker

5.00

Potatismos med Dorblu-ost (L,G)

5.00

Sallad på mogna tomater och rödlök

(med basilika eller koriander)

4.00

Pommes frites 

4.00

DESSERT

  

eur

Glass (L) / Sorbet

3.00

Varm hembakad äppelpaj (L,G)

(serveras med vaniljglass)

9.50

Crème Brûlée (L)

(vanilj + pistasch + kaffe)

9.50

Varm chokladfondant med vaniljglass (L,G)

(mörk choklad)

9.50

Hallonsoppa (L)

(serveras med vaniljglass)


 

 

9.90

New York ostkaka (L,G)

11.90

Red Velvet kaka (L,G)

 11.90

Amerikansk Morotskaka (L,G)

12.90

Amerikansk Chokladkaka (L,G)

12.90

VINREKOMMENDATIONER

  

eur

Husets vita vin

Sauvignon Blanc

(Frankrike)

0,160

0,250

0,500

1,000

8.00

12.00

22.00

40.00

Husets rödvin

Tempranillo

(Spanien)

0,160

0,250

0,500

1,000

8.00

12.00

22.00

40.00

Bokningsformulär

Välj restaurang i närheten av din plats och fylla i bokningsformuläret.

* Indicates required field