Ditt livs bästa biff

Om Goodwins restaurang

Goodwin Steak House är den enda restaurangen i Baltikum och i Skandinavien som grundats på erfarenheter och traditioner från den klassiska typen av de amerikanska steakhouse-restaurangerna. Detta unika restaurangprojekt i Finland startades av riktiga experter inom sitt område, några som vet exakt hur en RIKTIG steakhouse bör vara. Med en djup förståelse av detta koncept från USA och Australien – ursprungsländer för den äkta biffsteks-kulturen, länder där köttrestauranger når status av nationella kultsymboler – kan vi tryggt påstå att det som vi erbjuder inte är sämre än det som bjuds på de ursprungliga amerikanska köttrestaurangerna. Detta gäller även alla nödvändiga delar av konceptet. Den första Goodwin steakhouse öppnade vi mars 2009 i Tallinn, med syfte att var och en av er skulle kunna få del av vår passionerade kärlek till biffstek.

 

GOODWIN har skapats för människor som älskar kött. På GOODWINs restaurang tycker vi om alla våra gäster som kommer hit för att njuta av biff såväl som alla våra anställda, som har kommit hit för att tillreda dig din dagliga favoriträtt och erbjuda dig den unika smaken av det fint marmorerade köttet. All personal på GOODWIN – kockar och servitörer, chefer såväl som teknisk personal är utmärkta köttspecialister. Kött tolererar inte amatörmässighet. Tillagningen av det allra bästa marmorerade köttet är inte enkelt. För att vi ska kunna bjuda Er på de bästa biffar, skall köttet gå igenom en lång väg. Om köttet hamnar i vår träkolsugn eller inte beror på de minsta detaljerna: i vilken del av världen den blivande biffen föddes och växte upp, vad den åt och drack och hur den förpackades och skickades till GOODWIN. Våra biffar är tillagade endast av det bästa köttet i världen, det amerikanska och det australiensiska, som för bästa tänkbara resultat lagas till med hjälp av vår speciella träkolsugn. Vi vet allt om våra biffar – hur och var boskapet är uppfödd, hur deras kött har lagrats och levererats till oss samt hur man tillagar biffar och vad som ska serveras till den. Dessutom älskar GOODWIN sina gäster, eftersom för ett riktigt mästare inte finns någon större glädje än att kunna dela med sig av sin kunskap och erfarenheter. Vi lismar inte för våra gäster, försöker inte lura dem med någon kitschig Texas-inspirerad inredning, med tillgjorda namn på maträtter och med påhittade berättelser om kulinariska bravader. Vi skattar våra gäster högt och delar med oss av det bästa som vi har – våra biffar. Vid sammanställningen av våra menyer har vi haft de största köttgurmaner i åtanke. Alla rätter är valda just så att ingeting ska hindra dig från att njuta av maten. Samma gäller även dryckeslistan.

 

Restaurang GOODWINs framgång bygger dels på rationella meriter, som sakkunnigt tillagade biffar av det bästa köttet, dels på den känslomässiga delen av konceptet, som finns redan i namnet på restaurangen. Namnet Goodwin kommer från den gamla engelska ordet "go-dwine", som ursprungligen bestod av två fristående ord: "go-d" betydde just "god" och "wine" stod för vän. I och med införandet av allmänna språkregler fick namnet Goodwin denna stavning som vi känner till idag (detaljerat kan du läsa om vårt namn, dess ursprung och djupare mening på vår hemsida www.steak.fi). Alla besökare av Goodwin som älskar kött och våra biffar är våra vänner, liksom all vår restaurangpersonal, som tillagar och serverar dessa biffar.

 

Stekhuskultur enligt Goodwin grundar sig på tre grundläggande principer, nämligen kulten av kött, vin och gäster. Köttkulten uttrycks i vår speciella inställning till bifflagning som omfattar både valet av kött och tillagningsteknik. Kulten av vin betyder i vårt fall ett professionellt förhållningssätt till valet av vin: vi vet allt om vin och vi erbjuder just sådana viner som bäst passar hos oss. Kulten av gäster är grunden för vår gästfrihet. Vi känner och älskar våra besökare och skapar de mest bekväma förhållanden för dem. I restaurang Goodwin är varje detalj till för att erbjuda njutning för våra gäster: mat, dryck, musik, service och en gästvänlig atmosfär. Vi är säkra på att när Ni väl har smakat våra biffar en gång, kommer ni att uppskatta smaken av de äkta biffarna även framöver och blir våra återkommande gäster och vänner.

Bokningsformulär

Välj restaurang i närheten av din plats och fylla i bokningsformuläret.

* Indicates required field