Nötköttet av den svarta Angus-rasen är ett av de populäraste i världen. Angus nötkött är känt efter sin väl marmorerade konsistens som ger suverän smak. Det är kött som importeras från ekologiskt rena områden i Australien och USA och utgör en oskiljbar del av GOODWINs steakhouses.
Vi tillagar våra kötträtter i en spansk glödugn som kallas för Josper.

GOODWIN rekommenderar fyra stekgrader på köttbitar:
- Rare (t 39°- 43°) - lätt stekyta, rött och blodigt inuti
- Medium rare (t 43°- 47°) - blodigt kött, rödrosa inuti
- Medium (t 47°- 50°) - köttet är mediumstekt, den populäraste stekgraden
- Medium well (t 55°- 57°) - nästan genomstekt kött, svagt rosa inuti
- Well done (t > 60°) - rekommenderas inte av GOODWIN
GOODWINS BIFFAR AV MARMORERAT NÖTKÖTT TILLAGADE I JOSPER
AUS/USA OXARNA HAR UTFODRATS MED KORN I 120 DAGAR | (L) - Laktos (G) - Gluten | eur |
Marmorerad Rib-eye biff 250 g (G) Marmorerad Rib-eye biff 350 g (G) Dry Aged 250 g (G) En biff som är skuren ur revbens området, mycket saftig och aromatisk. Rekommenderad stekgrad – Medium. | | 29.90 35.90 45.50 |
Marmorerad New York-biff 220 g (G) Marmorerad New York-biff 300 g (G) Dry Aged 250 g (G) Köttbitarna skuret ur oxens ländrygg. Rekommenderad stekgrad – Medium rare. | | 28.90 34.90 42.50 |
Filet mignon 200 g (G) Biff från oxfiléns mittersta del, där köttet är mört och magert. Rekommenderad stekgrad – Medium rare. | | 35.90 |
XXL-biff Chateaubriand 400 g (G) Stor biff från oxfiléns mittdel. Rekommenderad stekgrad – Medium. | 
| 61.90 |
Marmorerad T-benstek 500-1000 g (G) Inner- och ytterfile med T-format ben. Rekommenderad stekgrad - Medium. | 
| 11.90 100 g |
Marmorerad Porter 600-1000 g (G) Porter-rostbiffen är ”T-benstekarnas kung." Biff av oxfile. T-ben, ena halvan inre- och andra ytterfilé. Rekommenderad stekgrad - Medium. |  | 12.90 100 g
|
Marmorerad Ryggbiff 600-800 g (G)
Nötytterfilé med ben. Rekommenderad stekgrad - Medium.
|  | 10.90 100 g
|
Petite Tender biff 300 g (G)
Australien. Biff av framrygg, som är nötkreaturens mjukaste och mest välsmakande del. Boskapen har utfodrats med spannmål i 270 dagar före slakt. Rekommenderad stekgrad: Medium rare.
|  | 42.50 |
The Original Japanese Wagyu A5 + Striploin 100-400 g (G) Den ursprungliga japanska är en av de mest marmorerade biffarna I världen.Drömmen om varje köttvän. Enhetlig marmorering gör varje biff till en riktig smakupplevelse. |  | 55.00 100 g |
* Vikten på köttbiten avser rått kött. Vikten på den färdiglagade rätten beror på den stekgrad ni har beställt. För mera detaljerad information vänd er gärna till servitören.
Till alla stekar kan en sås väljas:
- Husets sås 60 g med rödvin, bär och honung (L)
- Pepparsås 60 g med grädde och nymald peppar
- Svampsås 60 g med grädde, champinjoner och karljohanssvamp
- Kryddsås 50 g med örter och vitlök (L, G)
En sås ingår i priset, ytterligare sås kostar + 3.-
INHEMSKT KÖTT
| | eur |
Medaljonger av nöt innerfilé 180 g (G) | | 29.00 |
Entrecôte av nöt 250 g (G) | | 29.00 |
KÖTTRÄTTER
| | eur |
Lammkotlett 400-800 g (G) Nya Zeeland. Tillagad i träkolsugn, serveras med färsk rosmarin. Rekommenderad stekgrad – Medium. |  | 9.90 100 g |
Husets Biff stroganoff 300 g Australien. Marmorerad nöt innerfilé med svamp- och gräddsås, serveras I gjutjärnspanna. |  | 25.50 |
Secreto Ibérico 350 g (G) Kraftigt marmorerad flankstek. Den saftigaste styckdetaljen hos gris. |  | 28.90 |
VARMA FISK- OCH SKALDJURSRÄTTER
| | eur |
Stekt laxfilé (G) | 
| 25.50 |
Tigerräkor (G) (med tomater, vitlök och örter) |  | 25.50 |
Kolgrillad Dorada eller Havsabborre (L, G)
(med vitlök och örter) |  | 27.50 |
Tonfiskbiff (G) |  | 29.50 |
Sik med grönsaker en Papillote (G)
(Sik i ugn med grönsaker. Serveras med vit vins- och ostronsås) |  | 29.90 |
VEGANSK BIFF
| | eur |
Vöner-bigg (baserad på seitan) (L) Serveras med pommes frites gjorda på batat, grillad majs, grönsallad och tomat-örtdressing |  | 24.50 |
GOODWINS HAMBURGARE
| | eur |
Goodwin hamburgare Hamburgare av marmorerat nötkött med isbergssallad, tomater, rödlök och pommes frites. Serveras med ketchup och majonnäs. | 
| 18.90 |
Extra tillägg: Cheddarost (G), stekt ägg (L,G), stekt bacon (L,G). Pris per tillägg | | 1.50 |
KALLA FÖRRÄTTER
| | eur |
Inlagd saltsill med rågbrödsskorpor (L) | 
| 12.50 |
Carpaccio (G) (av marmorerad innerfilé)
|  | 15.90 |
Tonfiskcarpaccio (L) (serveras med teriyakisås, rostat mörkt bröd och ruccola) |  | 16.90 |
Tartarbiff (av marmorerad innerfilé) |  | 17.90
|
Ett urval ostar och italienska uppskärningar (G)
|  | 22.50 |
SALLADER
| | eur |
Grönsallad (L, G) |  | 8.00 |
Grekisk sallad (G) |  | 11.90 |
Caesarsallad (med kyckling eller räkor) |  | 14.90 |
GOODWINs sallad (L,G) (grönsallad, lufttorkat Bresaola-nötkött med soppar och pumpakärnolja) |  | 13.90 |
Rostbiffsallad (G)
(grönsallad med torkade tomater, fetaost och rostbiff) |  | 14.90 |
Caprese (G) (tomat, buffelmozzarella och pestosås) |  | 17.90 |
VARMA FÖRRÄTTER
| | eur |
Vitlöksskorpor (L) (med söta tomater, stekt bacon och basilika) |  | 10.90 |
Kycklingvingar (serveras med morötter, selleri och blåmögelostsås) |  | 12.90 |
Grillade Portobello-svampar (L) (glaserade grisrevben med BBQ-sås)
|  | 15.90 |
SOPPOR
| | eur |
Kalvköttsoppa med potatis (L,G) |  | 11.90 |
Traditionell fisksoppa med grädde (L,G) eller utan grädde (G) |  | 9.90 |
Gräddig Karljohan-champinjonsoppa
|  | 9.90 |
Krämig hummerbisque |  | 13.90 |
SIDORÄTTER
| | eur |
Stekt potatis med karljohansvamp (G) |  | 8.00 |
Gräddstuvad spenat (G) |  | 6.00 |
Sötmajs grillad I träkolsugn (G)
(grillas med parmesanost) |  | 6.00 |
Grillade grönsaker (L,G)
|  | 6.00 |
Potatismos med Dorblu-ost |  | 6.00 |
Sötpotatisfries (L) |  | 6.50 |
Pommes frites (L,G) |  | 5.00 |
DESSERT
| | eur |
Glass (G) / Sorbet (L,G) |  | 3.00/skopa |
Varm hembakad äppelpaj (serveras med vaniljglass) |  | 10.50 |
Crème Brûlée (L, G) (vanilj + pistasch + kaffe) |  | 9.50 |
Varm chokladfondant med vaniljglass (mörk choklad) | 
| 10.50 |
New York ostkaka | 
| 11.90 |
Red Velvet kaka |  | 11.90 |
Amerikansk Morotskaka | 
| 10.90 |
Amerikansk Chokladkaka |  | 12.90 |
Goodwins köksmästares efterrätt | | 10.90 |